sunnuntai 25. toukokuuta 2014

PINJATA (Ei mennyt niin kuin Strömsössä)

Tänään vietettiin poikien synttäreitä ja sitä varten äiti aloitti pari viikkoa sitten Pinjatan askartelun. Ja näin se tapahtui...
Ensimmäisenä puhalsin ison ilmapallon. Tämän jälkeen leikkasin sanomalehdestä suikaleita, jotka liimasin vesi-erikeepperi (50/50%) seoksella kauttaaltaan ilmapallon päälle.

Parin sanomalehti kerroksen jälkeen liimasin kerroksen silkkipaperia.
Tämän jälkeen liimasin tähän Kalaan kartonkisen selkäevän, josta ajattelin kiinnityksen onnistuvan helposti. Sitten hahmottelin hieman ulkonäköä.
Koristelun tein askartelumaalilla sekä silkki-ja kreppipaperilla. Tämän jälkeen puhkaisin sisällä olevan ilmapallon ja kun se oli tyhjä, pudotin sen jäljelle jääneestä reiästä ulos. Tästä saamisesta reiästä lisäsin Pinjataan täytteet. Tällä kertaa se oli karkkia ja ilmapalloja.

Viimeiseksi paikkasin reiän sanomalehdellä ja lisäsin paperista leikatun pyrstön.
Olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Mutta mutta...juhlissa kun tuli aika rikkoa Pinjata,eihän se meinannut hajota millään. Tai no joo, kiinnityskohta hajosi kyllä ja jouduimme kiinnittämään sen monta kertaa uudestaan, lisäksi se rynttääntyi ja litistyi, mutta ei poksahtanut. Pinjatasta tuli siis vähän liiankin kestävä, kun teko vaiheessa pelkäsin, että siitä tulee niin hauras että hajoaa ennen aikojaan. 


Mutta seuraavalla kerralla otan tästä opikseni ja teen vähän "hauraamman" pinjatan. 

Lapsilla oli kuitenkin hauskaa tämän väkerryksen parissa ja sehän se on pääasia ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti